Det var høytidelig markering på golfbanen på Skei da et utslagssted fra 1935 ble åpnet som kulturminne i helga.

Fra gd.no 

SKEI: Kulturminnefondet har bevilget 30.000 kroner til det ferske kulturminnet på golf-banen. Det ble åpnet lørdag med en høytidelig seremoni – etter at det i det siste har vært jobbet med å sette «tee-stedet» i stand.

Utslagsstedet stammer fra tiden mellom 1935 og 1938. At det nå blir kulturminne, er et resultat av Jens Engelstads nysgjerrighet.– Jeg lærte om historien ved golfbanen på Skei fra 1935–38, og ble nysgjerrig. Jeg lette etter dette. Etter avskoging fant Mathias Enge tee-stedet og fortalte meg om det, forteller Engelstad, som er leder av faggruppen for golfhistorie i Norges Golfforbund.Det er ikke vanlig at golfsporten er representert blant kulturminner.– Dette er det eneste kulturminnet knyttet til golfsporten i Oppland fylke som er registrert i den nasjonale kulturminnedatabasen og er tilrettelagt med skilt. Kulturarvenheten er opptatt av at et bredt utvalg av kulturminner blir synliggjort for publikum, og akkurat nå er tidlig turisme ett av områdene Riks-antikvaren prioriterer. Golf-banen på Skei passer godt inn i dette temaet, sier Engelstad.Utslagsstedet er nå godt synlig med inngjerding og skilter som forteller om historien.Gausdal kommune har også gitt økonomisk støtte til prosjektet. Varaordfører Jon Arild Sagheim var til stede.

 

AVDUKET: STYRELEDER I SKEI GOLFKLUBB ANDREAS SMITH-ERICHSEN, INITIATIVTAKER OG PRIMUS MOTOR FOR ETABLERING AV KULTURMINNET. JENS ENGELSTAD OG VARAORDFØRER I GAUSDAL KOMMUNE JON ARILD SAGHEIM GLEDET SEG OVER AVDUKINGEN.