Hva skjer på Skeikampen denne sommeren?
Alle Thon sine anlegg vil holde sommerstengt.

Fra Gausdølen, forfatter Olav Iverslien

01.06.2016

 

De siste dagene har det blitt kjent at det er ganske dramatiske endringer på gang innen Thon-systemet på Skeikampen. I grove trekk går det ut på at alle anlegg som Thon drifter blir stengt fra 1.juli og fram til 1 november. Hva som skjer etter den tid er det ingen som vil svare konkret på.  Det betyr at 20-30 ansatte blir  permittert med de følger det vil få.  Det ryktes at nøkkelpersoner allerede har sagt opp stillingen sin.

At hotellet på Skeikampen stenges ned for 4-5 måneder har ikke skjedd før siden Olav Thon startet sitt engasjement på Skei ved å kjøpe Høyfjellshotellet i 1987. Noen uker vår og høst har det nok vært stengt men ikke opp mot på halvårsbasis som nå. Det får følger for allerede bestilte rom og arrangement og hotellet er i gang med å flytte gjester og avlyse arrangement. Mange av de ansatte har fulgt med hotelldrifta siden den gang og noen også enda lengre. Det at de ansatte måtte lese om denne dramatiske endringen i avisa før de hadde fått informasjon direkte fra ledelsen bidrar ikke til å styrke følelsen av respekt for arbeidsfolket.

Det har ikke lykkes å få noen god redegjørelse fra ledelsen i Thon-systemet. Mange av de ansatte føler også at det er svært mange ubesvarte spørsmål enda. Men avgjørelsen er tatt utfra økonomiske hensyn sies det i en kort pressemelding.

Det er ingen hemmelighet at Planutvalget neste uke skal behandle en forhåndsuttalelse om betydelige endringer i reguleringsplanene for de sentrale områder på Skeikampen. Selv om ingen vil bekrefte at det er noen sammenheng mellom disse sakene så er det lett å tenke seg at det likevell kan være underliggende motiver her.
Skeikampen har de siste årene kjempet for å bli en helårsdestinasjon og også kommet opp med flere arrangementer sommerstid. Når  nå  eieren snur tvert om og bare vil satse på vinteren , eller at det heller ikke er endelig avgjort så får det store ringvirkninger for all aktivitet på Skei. Verst er det for alle ansatte som blir sesongarbeidere og må se seg om etter nytt helårsarbeid, men det er ille også for  de som bruker Skei som feriemål om sommeren.  Med stengte dører og ingen betjening vil anleggene på Skei framstå mere eller mindre  som en forlatt landsby denne sommeren.