En skal ikke underslå at det gjennom sommeren har vært en god del usikkerhet om framtidig virksomhet på Skeikampen etter at mye har vært stengt i sommer. 

Fra Gausdølen, forfatter Olav Iverslien 06.10.2016

Nå ser brikkene ut til å ha falt på plass, noe Gausdøl’n fikk bekreftet da vi møtte den nye ledertrioen på Skeikampen i dag.

Geir Lian, regiondirektør for hotelldrift i Thon, er den nye øverste destinasjonsansvarlige for Skeikampen nå. Morten Thorvaldsen er konserndirektør for hotelldrift i Thon som før. Med seg til drift på Skei har Lian  Lars S Pettersen som ny hotelldirektør for Skeikampen Hotell og Sigrid Johansen som ny hotellsjef på samme sted. Sigrid har over 30 års erfaring fra hotelldrift på Skei, Lars har lang erfaring fra drift av andre hoteller i Thonsystemet. Hotellet på Skeikampen åpner igjen 31. oktober.  Alpinanlegget er som før ledet av Rune Slåsletten og Alpinsenteret står for løypebrøyting av langrenns løyper som tidligere år. Sammen skal disse fire sikre ordinær vintersesongdrift på Skeikampen fra november og fram til etter påske i 2017. Etter det stenges hotelldriften ned for sommeren.  Påska er sen neste år og andre påskedag er 17. april. Sigrid kan fortelle at størsteparten av sesonghjelpene til hotellet vil starte opp igjen om en måned. Hotellet blir åpent for kurs/konferanser, ordinær hotelldrift, restaurantdrift med  satsing på julebord og annen servering til arrangementer  og gjester.

Velkomstsenteret blir åpent i helger fra startdatoen i Alpinanlegget som etter planen åpner lørdag 12 november. Ordinær daglig drift fra 5. desember. Velkomstsenteret skal også drifte utleie/booking av Thon sine senger i vintersesongen. Privat utleie av hytter og leiligheter inngår ikke i konseptet. Det blir matservering på Nystua, Kampen Kafe og Agnes Bar på tidligere Gausdal/ Velkomstsenteret. Vikingland er for tida stengt, men Lian sier at det kan bli åpnet igjen for spesielle arrangementer i vinter. Det er Kvitfjell Catering som skal stå for mattilbudet på spisestedene hos Thon i vinter. De har lang erfaring fra restaurantdrift i Kvitfjell.

Gladsak for høstferien

Det har vært usikkert om stolheisen skal gå i høstferien. En glad Rune Slåsletten bekrefter at heisen kjører mellom 9 og 15 i morgen fredag samt lørdag og søndag. Det er mye folk i fjellet nå i det som vel må kalles tidenes høstvær. Lørdag går bakkeløpet Skeikampen Opp og de som vil kjøre behagelig opp til toppen kan fra i morgen ta heisen.

Som vi ser blir det «business as usual» på Skei denne vinteren , det vil nok mange sette pris på!