Det er ikke så rart for situasjonen er at kassa er tom, gjelda er skyhøg og nivået på eiendomsskatten nærmer seg en smertegrense for det innbyggere og eiere av fritidseiendommer i kommunen kan tåle.

Skrevet av redaktør i Gausdølen, Olav Iverslien 19.11.2017

Ordfører Hans O Høistad ( bildet ) hadde en forholdsvis grei dag på jobb i dag. Årets siste og viktigste kommunestyremøte ble avviklet raskt og greit og kommunestyrerepresentantene var usedvanlig samstemte og disiplinerte, litt alvorpreget også. Det er ikke så rart for situasjonen er at kassa er tom, gjelda er skyhøg og nivået på eiendomsskatten nærmer seg en smertegrense for det innbyggere og eiere av fritidseiendommer i kommunen kan tåle.

Så var et eiendomsskatten da. Fellesforslaget fra Ap/Sp reduserer denne inntektsposten med ca. 3 millioner i 2018. Men eiendomsskatten øker fortsatt med ca 9.8 millioner neste år og det tilsvarer ca 38% opp fra i år. Nå er det i vedtaket lagt inn en mulighet til å ta dette opp på møtet i februar når takstgrunnlaget er klart og satsen kan ikke økes utover det som er vedtatt nå. Takstene skal være klare før 1.mars 2018 og første termin har forfall 20.03.18. Den enklte innbygger og hytteeier som skal drive privat budsjettarbeid kan nok belage seg på at eiendomsskatten øker med 35-40% i 2018. Det er en betydelig økning på ett år!


Hele saken kan leses på http://www.gausdolen.no/rolig-rask-budsjettdebatt/